MSTR® Ärrvävnadsbehandling

MSTR® Ärrvävnadsbehandling

MSTR®-Ärrvävnadsbehanding är en mjuk behandlingsmetod där jag med hjälp av händerna hjälper till att lösa upp ärrvävnad, både de som syns på utsidan liksom de som finns på insidan. Resultatet blir att t ex blodkärl, lymfsystem och nervbanor får lättare att ta sig fram genom kroppen och i sin tur ger bättre förutsättningar för läkning samt en upplevelse av bättre mående.

Observera att behandlingens resultat är beständiga. Beroende av ärrets storlek och utformning kan det räcka med 1 – 5 behandlingar.  

MSTR® är en innovativ, smärtfri och naturlig metod för att hjälpa dig med dina ärr. Ett försiktigt fingertoppstryck appliceras på området för att frigöra  begränsningar i ärren. Metoden utförs alltid inom din toleransnivå.

Ärr kan ha stor inverkan på dina besvär. De kan t. ex. orsaka

• begränsningar i fascian/bindväven

• försämrat blod- och lymfflöde

• försvagad muskelstyrka

• minskat energiflöde

• hämmade ledrörelser

Ärr kan vara smärtsamma och se obehagliga ut och även uppröra oss emotionellt på grund av den traumatiska händelsen som skapade dem. 

Forskning har visat att om vi lämnar ärr obehandlade kan det minska effekten av andra behandlingsmetoder som t. ex. lymfmassage. MSTR® löser upp spänningar i ärrvävnaden, även om de är gamla. Det kan vara denna "release" som din kropp väntat på.

En eller två behandlingar med MSTR® är ofta tillräckligt för att få en dramatisk förändring, som du kan se och känna. Metoden passar utmärkt för dig som t. ex. genomgått operationer i knä, kejsarsnitt eller bröstoperation.