Transfigura Kroppsterapi

Transfigura Kroppsterapi

VÄRK, TRÖTT ELLER NEDSTÄMD? Är du på väg att bli, eller har du kanske varit ”utbränd”? Har du sökt hjälp hos traditionell vård, men inte fått tillräcklig hjälp? Eller är du friskförklarad från någon sjukdom men känner dig ändå inte riktigt bra? Då kan Transfigura hjälpa. Transfigura Kroppsterapi är ett fint lugnande och stressreducerande komplement till traditionell behandling inom vården.

VÄRK OCH OMOTIVERAD TRÖTTHET kan vara outtryckta känslor som har fastnat i kroppens cellminne. Det kallas också emotionella blockeringar eller stagnation och skapar stopp i energicirkulationen, som kan upplevas som t ex. smärta många år senare. Blockeringar kan uppkomma av jobbiga upplevelser eller trauman i din barndom eller senare i livet, som man inte orkat bearbeta just då. Vi samlar på oss hela livet... Din kropp ropar efter hjälp att förlösa känslorna – genom att påminna dig om dessa blockeringar via t ex värk eller andra diffusa symptom. Med en erfaren Transfiguraterapeut kan du hitta de upplevelser och situationer som orsakat blockeringen. Den mjuka behandlingen, att försiktigt våga gå in i känslorna en stund igen samt din medvetenhet löser upp symptomen. Det kallas psykosomatik – vetenskapen att kropp och psyke hänger ihop.

TRANSFIGURA ges med hjälp av händerna. Under behandlingen ligger du på en bänk och har på dig bekväma kläder. Genom varsamma tryck och vridningar med mina händer förbinder jag olika punkter på kroppen vilket gör att energi frigörs ur ditt skelett. Via mina händer ”lyssnar jag in” och ”känner av” din kropps blockeringar.

EFFEKTEN av behandlingen är utrensande och djupt avkopplande. En ny känsla i din kropp som kan upplevas som ökad värme och cirkulation. Eller att värk och diffusa symptom försvinner genom att gamla känslominnen som suttit inkapslade i din kropp får möjlighet att lösas upp och försvinna. En del blir av med smärta och får en större känsla av glädje och livslust. Många upplever att det känns "lättare" i kroppen, och också ibland själen, efter behandlingen. Effekten är individuell, unik och upplevs olika för var och en.

EFTER FÖRSTA behandlingen med Transfigura kommer du att känna om din kropp "svarar bra" på behandlingen. Ibland räcker det med en behandling och en uppföljning, ibland behöver du komma tillbaka och få fler behandlingar. Det kommer du själv att känna. Det viktigaste är att du är motiverad och verkligen känner dig redo att släppa de symptom din kropp visar. Var beredd på att det är en stark behandling. Du kan känna dig omtumlad och frusen och trött efteråt, eftersom behandlingen går djupt och jobbar på cellnivå. Det brukar gå över efter några timmar och ersättas av en lättare och skönare känsla i kroppen.

Ibland kan det vara en livsstilsförändring som krävs – kanske en situation i din vardag behövs förbättras? Transfigura kan hjälpa dig att få insikter, men själva förändringen genomför du själv i din vardag. Givetvis finns din Transfigura kroppsterapeut där som stöd, så länge du vill.


hemsida: https://transfigura.se